HTML

Naptárom

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Linkblog

Friss kommentek

  • faszpisztoly: @riksa: ááááááállllllatttt küldök neked tojást: ....... mikor várhatunk haza? csupika csókoltat :) zagyika is :) (2009.04.16. 00:48) Húsvétolás...
  • riksa: elsőzöl? dehogy locsolnak, kedves "faszpisztoly". bár ha nagyon töröm magam, a kelet-európa boltban biztos találtam volna valam... (2009.04.15. 17:52) Húsvétolás...
  • faszpisztoly: na most akko locsolnak vagy nem??? báááz küldj már egy interaktív kölni spriccet a fejemre kösz kösz Julcsi amúgy boldog szülc... (2009.04.15. 15:57) Húsvétolás...
  • Utolsó 20

2009.03.07. 19:38 riksa

És akikkel dolgozom...

Ma az idő olyan, ahogy az Üvöltő szelek című bibiszi könyv filmadaptációjának forgatásán álmodták meg. Az a néhany fa, ott kint tisztelettel hajlong a chippersök környékéről elkóborolt szemét felett. Atlanti az időjárás, és már csak egy órám van indulásig. Talán felhívom Lesziakot, hogy toljuk el a kezdést valamivel...

MEXICO

Humberto.

Humberto már tavaly júliusban, 2 hónappal a kezdetek után hajtotta a bringát. Hamar kulcsfelelőssé nőtte ki magát a sok brazil közül. Egyébként Mexikóvárosból jött, londoni átszállással. Anglián kívül gyerekkorában lakott még az Egyesült Államokban néhány évet.

 

Vele kezdtem el skippingelni*, még októberben, amit néhány hónap után abba is hagytunk a sorozatos lelepleződések miatt. *skipping= British slang for dumpster diving. Magyarul kaját konténerből kilopni áruházak hátsó traktusában, amit egy kerítés választ el tőled. 

Ez eddig nem okozott gondot, de a ránk és néhány hasonszőrű társunkra tekintettel ezt a kerítést jól megemelték. Most már csak valahogy így, kicsit félve lendülünk át rajta:    

 

IRAN

Hussein.

Hussein Iránból jött, Párizsi átszállással. Érkezése óta eltelt csaknem egy év, amit a dublini, majd a galwayi menekültszálláson töltött, elbírálásra várva. Hazájában perzsa szőnyegeket készített, amiből egy évig még Franciaországban is meg tudott élni, nem is rosszul.

Nagyon becsületes, nagy a szíve, bár kissé körülményes.

Például Hussein szerint a legegyszerűbb módja, hogy szerződést bontsunk az internetszolgáltatónkkal, az az, hogy levesszük az összes pénzünket a bankszámlánkról, és áttesszük egy másikra. Sok időmbe, és erőfeszítésembe került, hogy rávegyem, hogy hívja fel őket. Lehet ott Iránban ilyen nagy a bizalmatlanság egymás iránt?

Ehsan.

Ehsan rendőr volt Iránban. Iránból jött, Dubaion át, spanyol útlevéllel. Amikor leszállt Shannonon, még azt hitte Kanadába érkezett, csak elaludta a gyanúsan rövid utat.

Szeret Casinozni, általában korábban végez, hogy meg pörgethessen egyet a rouletten. Mostanában már a mindig jóhiszemű es becsületes Hussein is követi, balszerencséjére.

BRAZIL

Wilson.

Wilson szereti a pénzt. Egy parasztvakítóan szép, tízéves Alfát vezet, azzal hordja ki szerdánkent a Galway Independentet, amivel egyszer E-vel es a Toyotaval is besegítettünk. Az ő módszerével csináltuk. Aztán most vagy 4 tömb újsag csücsül a kandallónk mellett. Neki viszont az udvara is tele van ezzel a sok szarral újsággal.

Giovanni.

Giovanni kiterjedt rokonsága már vagy 5-10 éve tántorgott ki Írországba, hogy csatlakozzon az egyébként is népes gort-i brazil közösséghez. Nem jó, ha nála marad a garázskulcs, képes eltűnni, telefont kikapcsolni. Részben, mert brazil, részben mert sokat szív. És néha defektet kapsz kettő után 10 perccel, és hömpölyög a rengeteg vastag honpolgar az utakon, és lenne mit bezsebelni. Na ilyenkor kéne a kulcs, egy gyors pit stophoz (fel óra, mire lerángatod a külsőt), aztan rohanni viszza pénzért.

Most mégis hálával gondolhat rá Humberto, mert szombaton hajnali ötkor ő fékezte meg az Humberto biciklijét ellopott megvadult fiatalokat. Azóta viseli a bicikli a templom kerítése okozta nyomokat, amit H. persze gondosan titkol Lesziak, a biciklik lengyel tulajdonosa elől.

NEW ZEALAND

Dave.

Lassan egy hónapja, hogy vissza ment Aucklandbe, mielőtt körbeutazza a Foldet. Nálunk is jár majd. Az idők során mérvadó angolszász kultúremberré nőtte ki magát, ami jó, mert Ehsan legalább nem engem izzasztott a hülye kérdéseivel. Legalábbis Husszein mindig tole kért tanácsot bajos ügyeiben.

SPAIN

Hector.

Hector legendásan hosszú, matuzsálemi szellemeket árasztó, göndör hajával már csaknem olyan megszokott látvánnyá érett, mint a padon ülő Oscar Wilde szobra a Shop Streeten. Pedig néhany hónapja meg ő is csak egy volt a Nimmo`s Hostel vendégei közül, Humberto baratja. Az ő helyere állt be, amikor H. hazautazott vagy másfél hónapra. Aztán sikerült kifognia Dave távozását, igy övé lett egy a hét bicikli közül. Egyébként a Nimmo`s, a legszakadtabb hostel a varosban gyakorlatilag utanpótlás bázisaként szolgál a Galway Rickshaw's Ltd.-nek. Innen jött, Paul (Corkból) és Jeremy (Memphisből) is.

 

 




Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://riksa.blog.hu/api/trackback/id/tr84987951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása